Industria jocurilor pierde miliarde din cauza consolelor piratate
Cei care au folosit copii ilegale de jocuri pe console sparte cu cip sau cu soft modificat, au dus la scăderea semnificativă a vânzărilor, în anul 2010. Asociaţia britanică a divertismentului interactiv (UKIE), ce reprezintă industria jocurilor, a spus că în urma piratării jocurilor, nu s-au pierdut numai bani.
S-a estimat un număr de 1000 de locuri de muncă pierdute în această industrie.
Un „pirat” a declarat pentru Newsbeat că jocurile sunt prea scumpe iar companiile care le produc fac oricum destui bani din vânzarea lor.
Pirateria este des asociată cu filmele şi muzica, însă nu este şi cazul unui tânăr de 25 de ani pe nume Martin, care modifică console.
Acesta piratează console de un an încoace, având în prezent peste 60 de console sparte cu ajutorul cipurilor sau softurilor modificate.
„Pot sparge aproape orice”,”Xbox 360,Play Station 3 , Nintendo Wii , Nintendi DS şi PSP”
Acesta cere în jur de 40 de lire pentru modificarea unei console făcând apoi posibilă rularea pe aceasta a jocurilor piratate.
Aceste jocuri piratate costa între 1 şi 5 lire bucata.
„Până la urmă industria jocurilor face la fel de mulţi bani ca industria filmului”,”Deci nu pot spune că pierd o mulţime de bani din această cauză”,”Să mai scadă preţurile la jocuri şi poate atunci lumea va înceta să le pirateze” a mai spus Martin.
Ca şi alte artere ale economiei, industria jocurilor suferă momentan.
Vânzările totale de software în Regatul Unit au scăzut de la 1,9 miliarde de lire în 2008 la 1,45 miliarde de lire, anul trecut.
Se estimează că pentru fiecare joc orginial vândut se face cel puţin o copie piratată.